Tisak na majice

Uvidjevši da sve više tvrtki i osoba traži reklamne/promidžbene materijale koji nisu kratkog vijeka trajanja, nego dogoročno upućuju korisnika na Vas, u našu ponudu usluga uvrstili smo i tisak na šalice. Ukoliko poklonite poslovnom partneru šalicu s Vašim logotipom ili reklmamom, sigurni smo da niste mogli napraviti bolji potez. Naime, pored toga što je to dobar i jeftin način reklamiranja i stvaranja dobroga ugleda firme, šalica je uvijek na stolu i privlači poglede kako Vašeg poslovnog partnera, tako i svih njegovih klijenata.

Tisak na majice
Tisak na majice

Često se zna dogoditi da vam nije potrebna veća količina majica, dresova, kapa, radnih odijela, kišobrana ili nekih drugih tekstilnih proizvoda već samo par komada, ili vaš sportski klub želi dresove takve, da na svakom od njih piše ime igrača i njegov broj ili pak maturanti žele istaknuti svoja obilježja. U tom slučaju ova tehnika tiska je vrlo ekonomična.

Termotisak je idealna metoda kako za velike, tako i za manje naklade. Rezultati koji se mogu postići na ovaj način su visoka kvaliteta i velika trajnost sa prihvatljivom cijenom u usporedbi sa sitotiskom. Aplicirana na tekstil termofolija izgleda sjajno, dugo traje i ne puca tijekom višestrukog pranja i glačanja.

U mogućnosti smo otisnuti Vam sve što poželite – od logotipa i/ili reklame Vaše firme pa sve do raznih slika (Vašeg partnera, djeteta, mjesta ili bilo kojeg drugog motiva).

Tako majice postaju idealan i atraktivan poklon kojim možete razveseliti osobu u svim prigodama ili kao poklom poslovnim partnerima.

Uz pomoć računala, termo strojeva i tiska, nanosimo željeni motiv na majice, te tako majica dobiva novi izrazito lijep izgled i postaje potpuno novi proizvod.

Vašu želju ili viziju prebacit ćemo na majicu, a ukoliko trebate i stručni savjet pri odabiru ili izradi motiva kojim želite oslikati šalicu, naši stručnjaci stoje Vam na raspolaganju.


Već sad, ako ste naš stalni korisnik, imate mogućnost dostavljati nam materijale putem maila ili Skype-a, a uskoro planiramo uvesti i dodatnu uslugu za naše klijente koja će Vam dodatno uštediti vrijeme. Radi se o dostavi gotovih materijala na Vašu lokaciju. Za detalje, molimo, nazovite ili nas kontaktirajte putem Skype-a na:Moj status


Načini otiskivanja na majice

Postoje 4 načina otiskivanja na majicu:

  1. Preslikač
  2. Termotisak folijom
  3. Ispis direktno na majicu
  4. Sitotisak

Njihov redoslijed predstavlja ujedno i redoslijed jednostavnosti odnosno složenosti izrade kao i stupanj kvalitete a time i cijene.


Preslikač

Preslikač je posebno predoslojeni dvoslojni papir na koji se printa motiv koji se želi prenijeti na majicu. Dolazi u formatu A4 odnosno A3 (manje zastupljen) – veći format je skuplji. Nadalje, postoje preslikači za bijele majice kao i preslikači za tamne (čitaj sve ostale) majice – onaj za tamne majice je skuplji. Daljnja relevantna podjela preslikača jest na one za laserski pisač te na one za ink jet pisač. Preslikači s inkjet preslikačem daju kontrastnije i izraženije boje, no troše pak više tinte, pa je ispis skuplji.

Jednom isprintani ‘špiglirani’ motiv se stavlja na majicu u termo prešu te se motiv prenosi na majicu termo postupkom. Nakon toga se papir nosač odvoji a na majici ostaje sloj preslikača s bojom.

Prijenos preslikača na majicu je moguć i običnom kuhinjskom peglom. Motiv dimenzije A4 se ravnomjerno pegla cca 120 sekundi.

Prednosti: jednostavna izrada, višebojni motiv, veliki kontrast boja, mala cijena pojedinačne izrade.

Mane: preslikač na majici djeluje kao naljepnica pa na tom mjestu nema prozračnosti, pucanje nakon više pranja, oprez prilikom peglanja (peglanje preokrenuto).

Održavanje: prati na temperaturi do 30 stupnjeva. Ne sušiti u sušilici rublja. Majicu peglati preokrenutu izvana prema unutra.


Termotisak folijom

Pod pojmom ‘folija’ se podrazumijeva dvoslojni materijal koji dolazi u rolama i koji se sastoji od folije te njenog nosača.

Kod ovog načina tiska motiv kojeg želimo otisnuti mora biti u vektorskom obliku odnosno pretvoren u krivulje. Tako priređen motiv se najprije mora izrezati u rezalici nakon čega se višak folije odstrani a preostali dio – onaj kojeg želimo prebaciti na majicu – se stavlja na željeno mjesto na majici a oboje pak u termo prešu. Nakon otiskivanja se nosač folije odstrani i tisak je gotov.

Prednosti: trajnost tiska, ugodan doživljaj, kombinacija boja i podloge.

Mane: ograničena paleta boja folije, priprema motiva, višebojni motivi mogući iz više folija a svaka se računa posebno.

Održavanje: prati na temperaturi do 60 stupnjeva. Ne sušiti u sušilici rublja. Majicu peglati preokrenutu izvana prema unutra.


Ispis direktno na majicu

Da, suvremena tehnologija je ponudila i to – pisač za direktan ispis na tkaninu odnosno majicu. Printa se na isti način kao i na papir, po principu WYSIWYG odnosno onako kako je na ekranu tako će biti i na majici. Maksimalni format ispisa je A3. Motiv je potrebno prethodno prirediti na način da bude u TIF formatu, 300 dpi rezolucije, CMYK, i to je to.

Prednosti: višebojni motiv, trajnost otiska, materijal zadržava prozračnost.

Mane: moguća odstupanja boje, bijelu majicu nije preporučljivo iskuhavati.

Održavanje: prati na temperaturi do 60 stupnjeva. Ne sušiti u sušilici rublja. Majicu peglati preokrenutu izvana prema unutra.


Sitotisak

Ovaj način tiska je i najstariji poznati način otiskivanja na majicu. Nudi najbolji i najtrajniji otisak jer su boje kojima se tiska tih kvaliteta. Moguće iskuhavanje bez posljedica za otisak. No ovaj je način tiska prvenstveno namijenjen velikim serijama (većim od 100) majica s istim motivom, jer je za manje količine preskup.

Održavanje: prati na temperaturi do 95 stupnjeva. Ne sušiti u sušilici rublja. Majicu peglati preokrenutu izvana prema unutra.

Još nešto o tisku na majice…

Tisak na tamne majice odnosno bolje rečeno na sve osim bijele je skuplji jer su i sve majice osim bijele skuplje u nabavi. Osim toga, kod preslikača je potrebno nabaviti skuplji preslikač za tisak na tamnu majicu a kod ispisa na tamnu majicu je postupak složeniji jer se mjesto otiska mora predoslojiti fiksirom a nakon toga nanijeti sloj bijele boje.

Obostrani tisak ili tisak na više mjesta na majici se tretira kao zaseban otisak a sukladno time se i naplaćuje, doduše nešto manje ali ipak.